Könssjukdomen Klamydia

Klamydia är en av de vanligaste könssjukdomarna idag. Denna sjukdom smittar vanligen genom samlag. Därför är det viktigt att man skyddar sig vid sex för att undvika smittor. Ett av problemen med klamydia är att inte alla får symptom. Det innebär att man kan gå och bära på smittan utan att vara medveten om detta. Om man inte behandlar sjukdomen kan det få väldigt tråkiga konsekvenser. Dels kan både man och kvinna bli sterila, dels kan det bli väldigt jobbiga infektioner med feber och värk i kroppen. Så var noga och håll koll.

Hur testar man för klamydia?
Det finns faktiskt flera tillvägagångssätt för att göra ett klamydiatest. Förut var det absolut vanligaste att man själv bokade tid till antingen läkare eller gynekolog. När man då kommit dit utför de testet åt en. Nu för tiden kan man enkelt gå in på http://klamydiatest.net/ för att få tips om tillvägagångssätt. Här kan du istället beställa hem testet. Då kan du i lugn och ro testa själv hemma och du slipper det pinsamma läkarbesöket. Svaret får du då inom 10 minuter. Detta test är väldigt säkert, plus att det är en diskret förpackning som skickas till dig. Nu kan du med andra ord testa dig utan pinsamma frågor och i lugn och ro i ditt eget hem.

Hur behandlas klamydia?
När du först har fått ett positivt resultat, vilket absolut inte känns så positivt, måste du kontakta läkare. Läkaren skriver då ut antibiotika i form av tabletter. Följer man då kuren så ska man bli frisk inom en vecka. Då gäller strikt att hålla sig från sex under behandlingen, annars är risken föreliggande för att man åter blir smittad av sin partner. Om detta sker så måste behandlingen upprepas. Dock bör det poängteras: Om behandlingen sätts in i ett tidigt skede, så är risken för följdsjukdomar eller skador nästan obefintlig.

Klamydia är något som ska tas på allvar. Om du misstänker smitta, kolla dig omgående så att behandling kan påbörjas. Kondom är enda skyddet mot klamydia.