Gräddsifon – Fluffar upp grädden

En gräddsifon är som en slags läskmaskin fast för grädde. Båda apparaterna fungerar faktiskt enligt samma princip med en gaspatron som hjälper till att fluffa upp innehållet.

I en läskapparat/streamer används patroner med kolsyra medan man i gräddsifoner använder patroner med kväveoxid.

Att använda en gräddsifon är enkelt. Det är bara att tillsätta flytande grädde i sifonen, som ser ut som en kanna med pip, och därefter trycka ut önskad mängd.

Perfekt gräddkonsistens ger bra resultat i köket
I många tårtor och bakverk används vispad grädde. För ett bra resultat är det viktigt att grädden är av rätt konsistens oavsett om den ska användas för fyllning eller garnering.

Vispning med elvisp kan ge bra konsistens på grädden men spritsning är mer omständigt än att bara vispa grädden på ett ögonblick, till perfekt konsistens och därefter kunna spruta ut den ur samma behållare, vilket man kan med en sifon.

Sifonen ger ett jämnt, pålitligt resultat varje gång utan att man behöver flytta grädden mellan olika behållare.

Exempel på användningsområden för gräddsifon
Den fluffiga, perfekta grädden i en sifon kan användas för topping av desserter, drinkar eller varm choklad.

Att grädden är lagom tjock gör den lämplig för fyllning av t.ex. Petits choux där det verkligen hänger på grädden om bakverket är lyckat eller ej. I prinsesstårtor är grädden också enormt viktig för både smaken och för att hålla upp hela marsipantäcket utan att det sjunker ihop.

Förutom grädde går det naturligtvis bra att göra mousse i sifonen vilket skapar möjligheter till ännu fler fantastiska efterrätter, tårtor och bakelser.

En bra gräddsifon, http://www.gräddsifon.se/ är ett verkligt proffsverktyg för den som vill lyckas i köket.