Enkelt och effektivt fakturasystem

Fysiska fakturor är inte speciellt trevliga att handskas med. Dessutom är det inte alltid särskilt effektivt att manuellt mata in dem i ett fakturasystem. Först ska fakturans uppgifter matas in både i datorprogrammet och i banken, och sedan sättas in i rätt pärmar. Med dagens teknik finns det flera saker man kan göra för att göra arbetet med fakturor effektivare, snabbare och betydligt lättare! Lär dig mer om att scanna fakturor, och spara väldigt mycket tid som ni kan lägga på annat.

Ytterligare en bonus är att fakturan finns i redovisningsprogrammet varje gång du går in, när du ska analysera kostnader eller hämta priser.

Varför scanna fakturor?
När det finns möjlighet att underlätta och effektivisera arbetet med fakturor finns det ingen anledning att fortsätta med det otroligt tidskrävande och manuella arbetet att hantera sina fakturor. Att arbeta med fakturascanning ger dig betydligt större möjlighet att hålla koll på dina fakturor och minskar risken för misstag och slarv. En ytterligare fördel är att alla fakturor sedan finns i redovisningsprogrammet, så att du enkelt kan komma åt dem.

Hur man kan scanna sina fakturor?
Man kan välja två huvudtyper av fakturascanning, lite beroende exempelvis på hur stort bolaget är. En variant innebär att man själv, eller någon annan på ens företag, scannar in fakturorna och kopplar scanningprogrammet till ert bokföringsprogram. Man kan antingen scanna in dem och därefter manuellt knappa in uppgifterna från fakturan. Ett ännu mer sofistikerat sätt är att använda ett program som automatiskt läser in uppgifterna från fakturan.

Man kan också välja att låta en scanningleverantör sköta alla ens pappersfakturor, så att de scannar in pappersfakturor och sedan sänder er dem färdiga och inscannade.